kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kurczakiem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
w przypadku bulionu musimy ugotować kurczaka. Po ugotowaniu kurczaka dodaj już pokrojone ziemniaki i sól do bulionu. Gotuj i gotuj przez 5 minut. Teraz dodaj kiszoną kapustę umytą pod zimną wodą. Gotuj przez dziesięć minut na małym ogniu.
podczas gotowania naszej zupy zajmijmy się opiekaniem. Na patelni rozgrzanej na kuchence smażyć marchewki z cebulą. Następnie wysyłamy naszą pieczeń do bulionu. Gotuj przez kolejne siedem minut. Wyłącz piec i przykryj pokrywką. Nasza kapuśniak jest gotowa. Smacznego!
nie zapomnij dodać śmietany!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g