kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kurczakiem

przepis na klasyczną kapuśniak, nie ma nic lepszego! Zupa okazuje się smaczna i nigdy się nie nudzi.
MądraloAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 43 % 10 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

w przypadku bulionu musimy ugotować kurczaka. Po ugotowaniu kurczaka dodaj już pokrojone ziemniaki i sól do bulionu. Gotuj i gotuj przez 5 minut. Teraz dodaj kiszoną kapustę umytą pod zimną wodą. Gotuj przez dziesięć minut na małym ogniu.
podczas gotowania naszej zupy zajmijmy się opiekaniem. Na patelni rozgrzanej na kuchence smażyć marchewki z cebulą. Następnie wysyłamy naszą pieczeń do bulionu. Gotuj przez kolejne siedem minut. Wyłącz piec i przykryj pokrywką. Nasza kapuśniak jest gotowa. Smacznego!
nie zapomnij dodać śmietany!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy