jajka faszerowane cebulą grzybami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy, ostrożnie kroimy na pół, usuwamy żółtko.
2. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę. Umyj pieczarki, zetrzyj na tarce (możesz zmielić w blenderze).
3. Smaż pieczarki z cebulą na oleju słonecznikowym przez 5-7 minut, sól i pieprz do smaku.
4. Ugniatamy żółtka widelcem, dodajemy do nich smażone grzyby z cebulą, mieszamy.
5. Wypełnij połówki białka mięsem mielonym, pięknie podawaj na talerzu.
serwujemy na stole dekorując do woli, na przykład zielenią.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g