Sałatka: fasola, krakersy, kiełbasa

zafunduj sobie i swoim bliskim pyszną sałatkę. Bardzo smaczna i delikatna sałatka z chrupiącymi krakersami, soczystą fasolą i aromatyczną kiełbasą. Kiełbasa w tej sałatce może być używana zarówno gotowana, jak i wędzona. Spróbuj poeksperymentować z zakupionymi krakersami. Przy różnych krakersach smak tej sałatki zmieni się.
AlinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 43 % 16 g
węglowodany 35 % 13 g
215 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować tę sałatkę, najpierw przygotujemy wszystkie niezbędne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Za pomocą noża pokrój ogórek w paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój gotowaną kiełbasę w cienkie paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odetnij skórkę z kawałka chleba i pokrój sam kawałek w drobną kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć pokrojony chleb na oleju słonecznikowym, aż będzie chrupiący.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ugotuj jajko kurze i pokrój w kostkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj pietruszkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż pokrojony ogórek do salaterki pierwszą warstwą. Sól i posmaruj majonezem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następna warstwa to pokrojone jajko. Sól, posmaruj majonezem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Z fasoli w puszkach spuść płyn i włóż do salaterki na jajko. Smarujemy majonezem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na ugotowane jajko połóż posiekaną kiełbasę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp górę sałatki natką pietruszki i krakersami. Sałatka jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb"doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy