zupa na bulionie z kurczaka z pieczonymi pomidorami i klopsikami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki: obierz ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek.
Krok 2:
Z mielonego mięsa formujemy klopsiki, najpierw dodajemy ząbek czosnku do mielonego mięsa.
Krok 3:
Bulion z kurczaka kładziemy na kuchence.
Krok 4:
Gdy bulion się zagotuje, pokrój ziemniaki, dodaj je do bulionu. Gotuj przez 15 minut.
Krok 5:
W tym czasie podsmaż cebulę na patelni.
Krok 6:
Po usmażeniu cebuli wyjmij ją z patelni, zacznij smażyć marchewki, dodaj do niej koncentrat pomidorowy.
Krok 7:
Dodaj cebulę do marchewki.
Krok 8:
Wszystko wymieszaj i usmaż.
Krok 9:
Dodaj klopsiki do bulionu z ziemniakami. Zupa pozostaje gotować przez kolejne 15-20 minut.
Krok 10:
Dodaj makaron.
Krok 11:
Dodaj naszą cebulę i marchewkę.
Krok 12:
Wkładamy wszystkie przyprawy.
Krok 13:
Możesz podawać z cebulą.Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g