nadzienie do pasztecików ziemniak cebula masło

szybki, smaczny i nie wymaga dużych nakładów. Nadzienie ziemniaczane do ciast jest proste i szybkie, a co najważniejsze, jest bardzo smaczne!
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 65 % 15 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

aby przygotować nadzienie, ziemniaki należy umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodaj smażoną cebulę do ziemniaków i dobrze zmiel.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy