zupa z okonia rzecznego z ziemniakami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Małe ryby nieobrane łuskami lepiej gotować w rondlu w durszlaku lub owinąć kilkoma warstwami gazy. Dodaj sól do smaku.
Krok 3:
Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 20 minut, usuwając pianę. Kiedy ryba jest ugotowana, durszlak z małymi rybami można usunąć.
Krok 4:
W bulionie rybnym włóż pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę.
Krok 5:
Dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu. Więc gotuj przez kolejne średnio 20 minut.
Krok 6:
Następnie dodaj ubite jajka do rondla i gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 7:
Dodaj drobno posiekany koperek. Ucho gotowe! Wlej zupę do talerzy i podawaj. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Okoń morski wędzony na gorąco - 175 kcal/100g
- Okoń morski gotowany - 112 kcal/100g
- Okoń morski świeży - 117 kcal/100g
- Okoń morski duszony - 120 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 180 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 103 kcal/100g
- Okoń rzeczny - 109 kcal/100g
- Okoń rzeczny świeży - 82 kcal/100g
- Okoń rzeczny nadziewany - 130 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g