prosta zupa z łososia w puszkach lub łososia z warzywami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz przygotować warzywa. Weź ziemniaki, umyj je, obierz i pokrój w kostkę. Podpal garnek z wodą (objętość wody określ, jak gęsta chcesz uzyskać zupę, możesz mieć 2 litry), a gdy woda się zagotuje, wrzuć do niej ziemniaki. Obierz marchewki i cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce lub drobno posiekaj, a cebulę pokrój w półpierścienie. Delikatnie podsmaż je w oleju na patelni, a gdy cebula stanie się przezroczysta, Wrzuć smażone warzywa do rondla z zupą. Dodaj sól, czarny pieprz do smaku i liść laurowy. Teraz otwórz przetwory z różowego łososia i włóż rybę do bulionu. Posiekaj natkę pietruszki i wrzuć do rondla. Teraz gotuj zupę rybną przez 15-20 minut i wyłącz. Możesz podawać z plasterkiem cytryny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g