skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed włożeniem ugotowanej wołowiny mięso należy dokładnie spłukać pod bieżącą zimną wodą. Następnie musisz włożyć wołowinę do rondla i gotować przez 50 minut.Najpierw stawiamy na szybki ogień, aby woda się zagotowała, gdy woda się zagotuje, stawiamy na średni ogień.Nie zapomnij o soli.
Krok 2:
Groszek należy dokładnie spłukać, bardzo dobrze, aż woda będzie czysta i moczyć przez godzinę Następnie po godzinie, gdy nasza wołowina jest gotowana, a groszek jest gotowy, włóż groszek do rondla i gotuj przez kolejną 1 godzinę, czasami mieszając.Możesz dodać więcej liści laurowych i przypraw, aby nasza zupa była jeszcze smaczniejsza.Kolejna przydatna wskazówka: przed włożeniem mięsa do gotowania lepiej jest po raz pierwszy wlać wodę i ponownie ugotować mięso.
Krok 3:
Cebulę należy pokroić w drobną kostkę.Możesz smażyć na patelni, ale nie zrobimy tego, ale dodamy to w ten sposób.Jeśli masz marchewki , możesz również dodać marchewki.Marchewki można również dodać bez smażenia na patelni smak się nie zmienia.
Krok 4:
Pietruszkę i cebulę dokładnie myjemy pod strumieniem zimnej wody, a następnie drobno kroimy.Jeśli masz koperek, możesz dodać koperek, im więcej zieleni, tym lepiej i smaczniej.Drobno posiekaj zieloną cebulę, staraj się drobno posiekać wszystkie warzywa.
Krok 5:
Myjemy ziemniaki, obieramy i kroimy w małe kostki, Zwykle kroję je na desce, więc jest to wygodniejsze, a rozmiar okazuje się taki, jaki jest potrzebny i wkładamy to wszystko do naszego rondla, gdy groszek jest ugotowany, to znaczy jest to miejsce, w którym godzinę później( gotujemy groszek przez 1 godzinę )kładziemy tam cebulę.I wszystko dokładnie wymieszaj, aby groszek nie przykleił się do dna patelni.
proponuję przepis na bardzo smaczną, zdrową zupę.Nie potrzebujemy tak wielu składników, ale zupa okazuje się bardzo smaczna.Radzę wszystkim go ugotować.Będziemy potrzebować groszku, ziemniaków, ziół, cebuli i wszystkiego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g