Czteroskładnikowa zupa grochowa

pyszne, zdrowe, apetyczne, szybko nasycone. Jest bardzo smaczny i zdrowy. Każdy może ugotować. Niewiele produktów, ale nadal okazuje się pyszne, a z zielenią polizasz palce.
RalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 12 g
tłuszcze 9 % 3 g
węglowodany 53 % 17 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przed włożeniem ugotowanej wołowiny mięso należy dokładnie spłukać pod bieżącą zimną wodą. Następnie musisz włożyć wołowinę do rondla i gotować przez 50 minut.Najpierw stawiamy na szybki ogień, aby woda się zagotowała, gdy woda się zagotuje, stawiamy na średni ogień.Nie zapomnij o soli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Groszek należy dokładnie spłukać, bardzo dobrze, aż woda będzie czysta i moczyć przez godzinę Następnie po godzinie, gdy nasza wołowina jest gotowana, a groszek jest gotowy, włóż groszek do rondla i gotuj przez kolejną 1 godzinę, czasami mieszając.Możesz dodać więcej liści laurowych i przypraw, aby nasza zupa była jeszcze smaczniejsza.Kolejna przydatna wskazówka: przed włożeniem mięsa do gotowania lepiej jest po raz pierwszy wlać wodę i ponownie ugotować mięso.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę należy pokroić w drobną kostkę.Możesz smażyć na patelni, ale nie zrobimy tego, ale dodamy to w ten sposób.Jeśli masz marchewki , możesz również dodać marchewki.Marchewki można również dodać bez smażenia na patelni smak się nie zmienia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pietruszkę i cebulę dokładnie myjemy pod strumieniem zimnej wody, a następnie drobno kroimy.Jeśli masz koperek, możesz dodać koperek, im więcej zieleni, tym lepiej i smaczniej.Drobno posiekaj zieloną cebulę, staraj się drobno posiekać wszystkie warzywa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Myjemy ziemniaki, obieramy i kroimy w małe kostki, Zwykle kroję je na desce, więc jest to wygodniejsze, a rozmiar okazuje się taki, jaki jest potrzebny i wkładamy to wszystko do naszego rondla, gdy groszek jest ugotowany, to znaczy jest to miejsce, w którym godzinę później( gotujemy groszek przez 1 godzinę )kładziemy tam cebulę.I wszystko dokładnie wymieszaj, aby groszek nie przykleił się do dna patelni.

proponuję przepis na bardzo smaczną, zdrową zupę.Nie potrzebujemy tak wielu składników, ale zupa okazuje się bardzo smaczna.Radzę wszystkim go ugotować.Będziemy potrzebować groszku, ziemniaków, ziół, cebuli i wszystkiego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Groszek suszony - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy