skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź wołowinę. Dobrze osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w paski o grubości 0,5 mm i długości 2-3 cm. Dodaj masło. Jak tylko patelnia się rozgrzeje-Wrzuć wołowinę. Smaż przez 3-4 minuty na dużym ogniu mieszając co minutę. Jeśli uwolni się dużo wilgoci, gotuj na wolnym ogniu, aż woda całkowicie odparuje (na małym ogniu). Jeśli nie, dodaj 2-3 łyżki wody i duś.
Krok 2:
Dodaj rozmrożone i pokrojone szparagi na trzy części. Smaż przez kolejne dwie minuty (ważne jest, aby szparagi nie straciły koloru).
Krok 3:
Przygotuj sos: 4 łyżki. łyżki teriyaki + 4 łyżki. łyżki sosu sojowego (skup się na smaku, ponieważ teriyaki może być mniej lub bardziej słony), dodaj jeden ząbek czosnku przepuszczony przez prasę. Dokładnie wymieszaj i dodaj do patelni. Mieszając zawartość patelni rozprowadź sos tak, aby otaczał wołowinę. Ugotuj makaron do Aldente, dodaj kawałek masła(1 łyżka. łyżka nie jest pełna).
Krok 4:
Połącz makaron z mięsem. Dokładnie wymieszaj. smacznego)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Szparagi zielone - 25 kcal/100g
- Sos Teriyaki - 89 kcal/100g