zupa Buyabes bez wina z selerem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj bulion rybny przez 1 godzinę po ugotowaniu na małym ogniu. Następnie dodaj pokrojony seler i marchewkę. Smaż cebulę na rozgrzanym oleju przez 5-7 minut, dodaj paprykę, dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne 1 minutę. Włóż cebulę do bulionu.
Krok 2:
Dodaj ogień. Gdy bulion znów się zagotuje, dodaj małże.
Krok 3:
Po 5 minutach dodaj krewetki, a po kolejnych 5 kalmary.
Krok 4:
Po dodaniu kalmarów gotuj przez 3 minuty i wyłącz.
Krok 5:
Zupa jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Małże smażone - 59 kcal/100g
- Małże gotowane - 50 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g