krem bananowy do ciasta w 5 minut

natychmiastowy krem do ciast i ciastek! . Krem bananowy do ciast przygotowuje się dosłownie w 5 minut. To ratunek dla każdej gospodyni domowej. Krem nie zawiera jajek ani śmietany. Ten krem jest idealny do smarowania ciast lub do napełniania ciast. Ciasto z kremem pozostawić do namoczenia w lodówce.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 42 % 18 g
węglowodany 56 % 24 g
256 kcal
IG: 0 / 63 / 38

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój banany na kawałki, zmiksuj w blenderze z cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj zmiękczone masło i ubij.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Krem bananowy jest gotowy!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmaruj ciasto kremem lub napełnij ciastka.

aby uzyskać nowe smaki, do kremu można dodać skórkę pomarańczową lub cytrynową.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy