Wegetariański sos majonezowy z fasoli
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
przenoszę fasolę do blendera (po spuszczeniu z niej płynu) i mielę na pastę. W procesie mielenia dodaję sól.
wlewam cukier.
i kładę łyżkę musztardy.
wlewam masło do blendera, nie przestając ubijać majonezu.
teraz wlewam wyciśnięty sok z cytryny i jeszcze raz przewijam majonez blenderem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g