Sałatka z awokado i pomidorów
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj awokado. Pokrój go na połówki, wyciągnij kość,obierz.
Krok 2:
Umyj i osusz pomidora.
Krok 3:
Obierz czosnek.
Krok 4:
Pokrój awokado w plastry.
Krok 5:
Połóż go na talerzu do serwowania. Skropić octem i oliwą z oliwek extra virgin, posolić.
Krok 6:
Pokrój pomidora w kliny.
Krok 7:
Połóż pomidora na awokado, dopraw solą do smaku, skrop octem i skrop olejem.
Krok 8:
Posyp sałatkę drobno posiekanym czosnkiem.
Krok 9:
Ostatnim akcentem są zielone oliwki i czarny mielony pieprz do smaku.
aby gotowanie było dla Ciebie przyjemne, gotuj je z miłością. Warzywa należy pokroić w cienkie plasterki średniej wielkości, aby smak każdego produktu był dobrze wyczuwalny w sałatce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g