Sałatka z awokado i pomidorów

awokado, pomidor, oliwki zapewnią niezapomnianą ucztę. . Sałatka dietetyczna zastąpi pełny obiad lub lunch. Dzięki awokado nie będziesz musiał odczuwać głodu. Sałatka jest podawana bez krakersów i chleba. Sałatka nadaje się do odżywiania dla tych, którzy podążają za figurą i uprawiają fitness. Lekka, pożywna, jasna sałatka jest idealna jako pokarm dietetyczny, a także podczas postu.
ElenAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 70 % 19 g
węglowodany 26 % 7 g
198 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj awokado. Pokrój go na połówki, wyciągnij kość,obierz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i osusz pomidora.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz czosnek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój awokado w plastry.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż go na talerzu do serwowania. Skropić octem i oliwą z oliwek extra virgin, posolić.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pomidora w kliny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż pomidora na awokado, dopraw solą do smaku, skrop octem i skrop olejem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp sałatkę drobno posiekanym czosnkiem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ostatnim akcentem są zielone oliwki i czarny mielony pieprz do smaku.

aby gotowanie było dla Ciebie przyjemne, gotuj je z miłością. Warzywa należy pokroić w cienkie plasterki średniej wielkości, aby smak każdego produktu był dobrze wyczuwalny w sałatce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy