cukierki z suszonych owoców w blenderze
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Suszone owoce są dobrze umyte, jeśli to konieczne, moczone w wodzie do miękkości. Razem z orzechami zmielić w blenderze, aż będzie gładka.
Krok 3:
Z powstałej mieszaniny formujemy małe kulki i zwijamy w wiórki kokosowe.
Krok 4:
Schłodzić gotowe cukierki i cieszyć się deserem! Smacznego!
możesz użyć kakao do odkostniania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g