cukierki z suszonych owoców w blenderze

takie cukierki są nie tylko smaczne, ale także zdrowe! Okazuje się, że słodycze mogą być zdrowe. Domowe cukierki z suszonych owoców i orzechów są tego żywym dowodem. Rozkoszuj się słodyczami niezwykłym i pysznym przysmakiem. Ocenią i poproszą o suplementy. Ponadto są przygotowywane bardzo prosto i szybko.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 25 % 17 g
węglowodany 66 % 45 g
343 kcal
IG: 63 / 37 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Suszone owoce są dobrze umyte, jeśli to konieczne, moczone w wodzie do miękkości. Razem z orzechami zmielić w blenderze, aż będzie gładka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z powstałej mieszaniny formujemy małe kulki i zwijamy w wiórki kokosowe.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Schłodzić gotowe cukierki i cieszyć się deserem! Smacznego!

możesz użyć kakao do odkostniania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g

Podobne przepisy