tartaletki z topionym serem i kawiorem

trochę czasu i wyobraźni - a świetna przekąska jest gotowa. Tartaletki z kawiorem i serem są interesujące dzięki obecności dwóch rodzajów sera - twardego i stopionego. To był mój eksperyment - jak połączy się czerwony kawior z twardym, półsuchym serem. Eksperyment był udany. Teraz zawsze zrobię taką opcję.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 24 g
tłuszcze 39 % 24 g
węglowodany 23 % 14 g
332 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Farsz. Twardy ser pokroić w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Roztopiony ser włożyć do torebki cukierniczej z dyszą & quot; zamknięta gwiazda & quot;.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W tartaletkach połóż 1 łyżkę.twardy ser.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na obwodzie każdej tartaletki z torebki cukierniczej posadź róże z serka śmietankowego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść 1-2 łyżeczki na środku. czerwony kawior.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Do środka na kawiorze posadź kolejną gwiazdkę serka śmietankowego.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Udekoruj tartaletki natką pietruszki. Ozdobiłem też imitacją czarnego kawioru.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Kawior jesiotr ziarnisty - 203   kcal/100g
  • Kawior jesiotra pajusa - 236   kcal/100g
  • Kawior z jesiotra - 235   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy