skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki.
Krok 2:
Posiekaj kapustę, lekko Posol i zapomnij o niej na chwilę, aby dała sok.
Krok 3:
Pocieraj rzodkiewkę na drobnej tarce.
Krok 4:
Pamiętamy o naszej kapuście, myj ją rękami, aż będzie miękka i pojawi się sok.
Krok 5:
Wymieszaj kapustę i rzodkiewkę.
Krok 6:
Dodaj krakersy i kukurydzę. Krakersy, które miałem, były po prostu słone, ale myślę, że krakersy nie będą źle połączone, na przykład z czosnkiem lub chrzanem.
Krok 7:
Dopraw sałatkę olejem roślinnym i wymieszaj. Pozwól sałatce parzyć do miękkości krakersów. Do dressingu dodałam kilka kropel sosu sojowego, ale to jak mówią & quot; dla amatora & quot;. Sałatkę można również doprawić majonezem, ale ponieważ gotowałem go na czczo, mam taką opcję.
sałatka może być podawana jako niezależne danie, ale podałam ją jako dodatek do smażonej ryby. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Rzodkiewka Biała - 21 kcal/100g