Koreańskie pomidory na zimę w słoikach

to niesamowicie smaczny sposób na przygotowanie pomidorów na zimę! Koreańskie pomidory zachwycą nie tylko rodzinę, ale także gości, ponieważ takie danie nie może być traktowane! Pamiętaj, aby ugotować pachnące pomidory, są ostre, pikantne i wyglądają bardzo apetycznie!
LenochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 67 % 8 g
67 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 1 h

1. Wybieramy pomidory, najlepiej powinny być gęste, elastyczne (w żadnym wypadku nie miękkie), myjemy pod bieżącą wodą, wycinamy miejsce łodygi, kroimy na ćwiartki.

2. Paprykę oczyszczamy ze strąków nasiennych, usuwamy łodygi, myjemy, kroimy arbitralnie.

4. Obierz czosnek, włóż do miski blendera i zmiel razem z papryką na jednorodną masę (możesz również zmielić za pomocą blendera zanurzeniowego).

5. Wlej olej roślinny i ocet do powstałej masy, wlej cukier i sól. Dodaj drobno posiekane chili, wszystko dobrze wymieszaj.

6. Pietruszkę, koperek, bazylię umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi, posiekać ostrym nożem, dodać do nadzienia, wymieszać.

7. W czystym, wysterylizowanym słoiku (bierzemy jeden trzylitrowy lub litrowy, jak wygodniej) układamy pomidory warstwami, podlewając każdą warstwę przygotowanym pikantnym nadzieniem. Zamykamy słoik nylonową pokrywką i wysyłamy do lodówki na jeden dzień (w lodówce umieszczamy słoik na spodku, odwracając go do góry nogami).

następnie przechowujemy obrabiany przedmiot tylko na zimno (w piwnicy jest to możliwe).

Gotuj z miłością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy