Gorloder z zielonych pomidorów na zimę

pikantna przekąska na zimę sprawi, że Twoje posiłki będą jeszcze smaczniejsze! Mówimy o gorloderze-znanej przekąsce dla wszystkich. Ale mój przepis jest nieco niezwykły, ponieważ gotuję gorlodera z zielonych pomidorów (oszczędzam niedojrzałe owoce). Okazuje się całkiem pyszne! Mój mąż woli ten przepis od klasycznego i najpierw zjada Zielonego gorlodera.
GallaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 8 g
37 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Umyj pomidory, obierz czosnek i korzeń chrzanu, umyj również koperek.

2. Przełóż pomidory, czosnek, chrzan, koperek i ostrą paprykę przez maszynę do mięsa.

3. Wlej cukier i sól do powstałej masy, wymieszaj.

4. Włóż przekąskę do sterylnych słoików i przykręć sterylnymi pokrywkami (sterylizuję słoiki nie nad parą, ale w kuchence mikrofalowej, ale nadal możesz w piekarniku).

trzymaj gorloder tylko w lodówce!

Wskazówka: używaj słoików o małej objętości, takich jak 200-300 ml.

uzupełnij swoją ulubioną przekąskę, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Korzeń chrzanu - 59   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy