Rolada pita z konserwami rybnymi i ogórkiem

bułka pita z konserwami rybnymi i ogórkiem! Witam wszystkich! Oferujemy doskonały, bardzo prosty przepis na bułkę pita z nadzieniem z ryb w puszkach i ogórka! Każda ryba w puszkach będzie pasować do Twojego gustu: saura, sardynka, różowy łosoś itp.
EdaprostaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 9 g
tłuszcze 54 % 14 g
węglowodany 12 % 3 g
173 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1) Podziel chleb pita na dwie części, posmaruj kwaśną śmietaną.
2) zetrzyj rybę, spuszczając nadmiar płynu.
3) zetrzyj ogórki lub pokrój w kostkę.
4) drobno posiekaj koperek.
5) na chlebie pita układamy warstwy konserwy, ogórka, kopru, soli. Zwijamy się w rolkę, zginając krawędzie.
6) możesz pokroić na 2 części lub podzielić na małe rolki.

bułka pita z rybą i ogórkiem jest gotowa!
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Saura blanszowana w oleju - 283   kcal/100g
  • Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238   kcal/100g
  • Sardynka w oleju - 221   kcal/100g
  • Sardynka w sosie pomidorowym - 162   kcal/100g
  • Makrela w oleju - 278   kcal/100g
  • Szprot w sosie pomidorowym - 154   kcal/100g

Podobne przepisy