Rolada pita z konserwami rybnymi i ogórkiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1) Podziel chleb pita na dwie części, posmaruj kwaśną śmietaną.
2) zetrzyj rybę, spuszczając nadmiar płynu.
3) zetrzyj ogórki lub pokrój w kostkę.
4) drobno posiekaj koperek.
5) na chlebie pita układamy warstwy konserwy, ogórka, kopru, soli. Zwijamy się w rolkę, zginając krawędzie.
6) możesz pokroić na 2 części lub podzielić na małe rolki.
bułka pita z rybą i ogórkiem jest gotowa!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Saura blanszowana w oleju - 283 kcal/100g
- Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238 kcal/100g
- Sardynka w oleju - 221 kcal/100g
- Sardynka w sosie pomidorowym - 162 kcal/100g
- Makrela w oleju - 278 kcal/100g
- Szprot w sosie pomidorowym - 154 kcal/100g