deser dla dzieci Angry Birds
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
paluszki kukurydziane(dokładnie paluszki!) mielimy i mieszamy ze śmietaną, do przygotowania której łączymy mleko skondensowane i miękkie masło.
podziel mieszaninę na kilka części i dodaj barwniki o różnych kolorach.
formujemy kulki, dekorujemy!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Płatki kukurydziane (cornflex) - 388 kcal/100g
- Płatki kukurydziane - 388 kcal/100g