sałatka owocowa jabłka gruszki kiwi

pyszny deser w letnie upały! Spróbuj! Uniwersalny deser! Owoce można dodawać, zastępować według własnych upodobań !

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 19 g
86 kcal
IG: 39 / 11 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Wszystkie owoce umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym
2. Jabłka pokroić w kostkę
3. Gruszki pokroić w plastry
4. Obierz kiwi i pomarańczę i pokrój w kostkę
5. Dodaj miód, wymieszaj i wyślij do lodówki, aby się zaparzył

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g

Podobne przepisy