deser lodowy z truskawkami i ciasteczkami

truskawki i lody! Boski deser w letnie upały !

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 20 % 8 g
węglowodany 73 % 29 g
227 kcal
IG: 10 / 50 / 40

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min

umyj i posortuj truskawki. Usuń kucyki. Włóż do miski z cukrem.

ubij do puree.

w razie potrzeby zmiażdż ciasteczka na okruchy lub rozbij na małe kawałki.

ułóż warstwy w szklankach lub miseczkach: ciasteczka. przecier truskawkowy i lody.

przykryj górę stopionymi lodami i udekoruj całymi truskawkami. Podawać do stołu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Lody lody - 227   kcal/100g
  • Lody kremowe - 165   kcal/100g
  • Lody "popsicle" kremowe - 183   kcal/100g
  • Lody waniliowe - 160   kcal/100g
  • Lody waniliowo-czekoladowe - 140   kcal/100g
  • Lody owocowe - 168   kcal/100g
  • Lody mleczne - 126   kcal/100g
  • Lody sufletowe - 116   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy