Deser lodowy z truskawkami i ciasteczkami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
umyj i posortuj truskawki. Usuń kucyki. Włóż do miski z cukrem.
ubij do puree.
w razie potrzeby zmiażdż ciasteczka na okruchy lub rozbij na małe kawałki.
ułóż warstwy w szklankach lub miseczkach: ciasteczka. przecier truskawkowy i lody.
przykryj górę stopionymi lodami i udekoruj całymi truskawkami. Podawać do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g