letnia sałatka warzywna z kukurydzą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj warzywa i ogórki, osusz.Wrzuć kukurydzę z puszki na sito.
Krok 2:
Oddziel liście pietruszki od gałązek.
Krok 3:
Rozerwij liście sałaty rękami.
Krok 4:
Pokrój ogórki na średnie kostki.
Krok 5:
Umieść ogórki, kukurydzę, zioła w salaterce.
Krok 6:
Dopraw sałatkę majonezem, solą i delikatnie wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g