Sałatka Witaminka

Słodka i zdrowa sałatka owocowo-warzywna. Uwielbiam sałatki owocowe, ale z owocami nie jest już gęsta, więc zrobiłem taką wersję słynnej sałatki witaminowej.
Tatiana EAOAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 12 g
55 kcal
IG: 58 / 0 / 42

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj liście kapusty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż marchewki i jabłka na kapuście i polej miodem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy