owoce w śmietanie Marshmallow

świetny i szybki deser o niezwykłym smaku! Uwielbiam desery Francuskie. Zwłaszcza z warstwą kremu. Tym razem wcześniej przygotowany krem z białej pianki waniliowej działał jako warstwa pośrednia. Jedyne, co oprócz truskawek i kiwi chciałem dodać do deseru kawałki świeżego ananasa i... zapomniałam o nim. Dlatego będziesz musiał użyć go w innym naczyniu.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 23 % 7 g
węglowodany 74 % 23 g
178 kcal
IG: 14 / 9 / 77

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pianki na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż pianki do blendera, wlej śmietanę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij wszystko, aż będzie gładkie. Musisz ubijać wystarczająco długo, aby pianki zostały całkowicie zmiażdżone.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Truskawki obrać z ogonów, kiwi obrać. Pokrój wszystko na średnie kawałki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść truskawki w jednej warstwie na dnie misek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Polej kremem Marshmallow, aby całkowicie przykrył jagody.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż pokrojone kiwi na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlać pozostałą śmietanę.

przed podaniem posyp deser startą czekoladą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Marshmallow - 304   kcal/100g
  • Pianki w czekoladzie - 396   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g

Podobne przepisy