owoce w śmietanie Marshmallow
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój pianki na małe kawałki.
Krok 3:
Włóż pianki do blendera, wlej śmietanę.
Krok 4:
Ubij wszystko, aż będzie gładkie. Musisz ubijać wystarczająco długo, aby pianki zostały całkowicie zmiażdżone.
Krok 5:
Truskawki obrać z ogonów, kiwi obrać. Pokrój wszystko na średnie kawałki.
Krok 6:
Umieść truskawki w jednej warstwie na dnie misek.
Krok 7:
Polej kremem Marshmallow, aby całkowicie przykrył jagody.
Krok 8:
Ułóż pokrojone kiwi na wierzchu.
Krok 9:
Wlać pozostałą śmietanę.
przed podaniem posyp deser startą czekoladą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Marshmallow - 304 kcal/100g
- Pianki w czekoladzie - 396 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g