skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Plasterek cytryny zawija się w filet śledziowy.
Krok 2:
Zabezpiecz krążkami posiekanej cebuli i posiekanej papryki. Połóż pierwszy rodzaj przekąski na talerzu.
Krok 3:
Ostrożnie pokrój dwa ugotowane jajka na pół.
Krok 4:
Zapisz foremki z białka.
Krok 5:
Włóż żółtko do kubka i zmiażdż widelcem, zetrzyj buraki na drobnej tarce.
Krok 6:
Drobno posiekaj koperek.
Krok 7:
Pokrój filety śledziowe w kostkę.
Krok 8:
Dodaj koperek, kostki śledzia, jedną łyżkę domowego majonezu do filiżanki i dokładnie wymieszaj.
Krok 9:
Wypełnij formy białkowe powstałym nadzieniem, udekoruj kawałkiem śledzia i gałązką koperku. Połóż drugi rodzaj przekąski na talerzu.
Krok 10:
Nadzienie Pozostałe z drugiego rodzaju przekąski układamy na talerzu, dekorujemy krążkami cebuli, papryki i ziół.
Krok 11:
Włóż miąższ awokado do miski i dobrze zmiażdż widelcem.
Krok 12:
Dodaj 2 łyżki do miąższu awokado. l sok z cytryny.
Krok 13:
Pokrój filety śledziowe w drobną kostkę.
Krok 14:
Dodaj śledzie, koperek do miski z awokado i dobrze wymieszaj, aż będzie gładka. Napełnij tartaletki powstałym nadzieniem i połóż trzeci rodzaj przekąski na talerzu.
Krok 15:
Zetrzyj ziemniaki i dwa jajka na twardo na drobnej tarce do miski.
Krok 16:
Pokrój filety śledziowe w małą kostkę.
Krok 17:
Dodaj masło, śledzie pokrojone w kostkę, jedną łyżkę topionego sera, czarny pieprz do miski z ziemniakami i jajkami do smaku i dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 18:
Posiekaj bardzo drobno koperek i cebulę. Z powstałego nadzienia Rzeźbimy kulki i dobrze wrzucamy je do zieleni. Rozłóż czwarty rodzaj przekąski na talerzu.
Krok 19:
Pokrój dwa jajka na twardo w kubek na kawałki śledzia i plasterki cytryny.
Krok 20:
Pokrój świeży ogórek w kubek.
Krok 21:
Pokrój czerwoną cebulę w kubek.
Krok 22:
Mieszamy blenderem do pasty, dodajemy zieleninę, jedną łyżkę roztopionego sera, dobrze mieszamy. Pokrój ziemniaki w pierścienie.
Krok 23:
Napełnij torebkę gotową pastą. Wyciśnij pastę na pierścienie ziemniaków,a następnie udekoruj jagodami kwaśnymi. Rozłóż piąty rodzaj przekąski na talerzu.
Krok 24:
Gotowanie pyszne, gotowanie proste, wspólne przygotowywanie noworocznych przekąsek śledziowych w domu!
pyszna przekąska, którą goście pokochają i zachwycą nawet najbardziej wyrafinowanego smakosza!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g