Pięć opcji przekąsek śledziowych na święta

piękne i oryginalne przekąski na świątecznym stole! Najlepsze pyszne przystawki z filetem śledziowym na świąteczny stół, które zapewnią prawdziwą ucztę Twoim gościom!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 8 g
tłuszcze 35 % 9 g
węglowodany 35 % 9 g
131 kcal
IG: 89 / 0 / 11

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Plasterek cytryny zawija się w filet śledziowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zabezpiecz krążkami posiekanej cebuli i posiekanej papryki. Połóż pierwszy rodzaj przekąski na talerzu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ostrożnie pokrój dwa ugotowane jajka na pół.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zapisz foremki z białka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż żółtko do kubka i zmiażdż widelcem, zetrzyj buraki na drobnej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj koperek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój filety śledziowe w kostkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj koperek, kostki śledzia, jedną łyżkę domowego majonezu do filiżanki i dokładnie wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wypełnij formy białkowe powstałym nadzieniem, udekoruj kawałkiem śledzia i gałązką koperku. Połóż drugi rodzaj przekąski na talerzu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nadzienie Pozostałe z drugiego rodzaju przekąski układamy na talerzu, dekorujemy krążkami cebuli, papryki i ziół.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż miąższ awokado do miski i dobrze zmiażdż widelcem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj 2 łyżki do miąższu awokado. l sok z cytryny.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrój filety śledziowe w drobną kostkę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj śledzie, koperek do miski z awokado i dobrze wymieszaj, aż będzie gładka. Napełnij tartaletki powstałym nadzieniem i połóż trzeci rodzaj przekąski na talerzu.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Zetrzyj ziemniaki i dwa jajka na twardo na drobnej tarce do miski.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pokrój filety śledziowe w małą kostkę.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dodaj masło, śledzie pokrojone w kostkę, jedną łyżkę topionego sera, czarny pieprz do miski z ziemniakami i jajkami do smaku i dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posiekaj bardzo drobno koperek i cebulę. Z powstałego nadzienia Rzeźbimy kulki i dobrze wrzucamy je do zieleni. Rozłóż czwarty rodzaj przekąski na talerzu.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Pokrój dwa jajka na twardo w kubek na kawałki śledzia i plasterki cytryny.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Pokrój świeży ogórek w kubek.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Pokrój czerwoną cebulę w kubek.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Mieszamy blenderem do pasty, dodajemy zieleninę, jedną łyżkę roztopionego sera, dobrze mieszamy. Pokrój ziemniaki w pierścienie.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Napełnij torebkę gotową pastą. Wyciśnij pastę na pierścienie ziemniaków,a następnie udekoruj jagodami kwaśnymi. Rozłóż piąty rodzaj przekąski na talerzu.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Gotowanie pyszne, gotowanie proste, wspólne przygotowywanie noworocznych przekąsek śledziowych w domu!

pyszna przekąska, którą goście pokochają i zachwycą nawet najbardziej wyrafinowanego smakosza!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy