Sałatka z jajkiem i serem z czerwonej ryby Delikatna

Prosta, ale bardzo smaczna i szybka sałatka. Ta sałatka jest przygotowywana bardzo szybko, najdłużej jest gotować jajka. I okazuje się bardzo smaczny i delikatny.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 15 g
tłuszcze 55 % 22 g
węglowodany 8 % 3 g
212 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jajka ugotować 1 warstwa-zetrzyj białka na grubej tarce

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2 warstwa-roztopiony ser zetrzeć na drobnej tarce

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3 warstwa-pokrój rybę w małe kostki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4 warstwa-majonez posmaruj rybę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5 warstwa-zetrzyj żółtka na drobnej tarce

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy