Wegetariańska kiełbasa z groszku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Moczyć groszek przez 1,5-2 godziny, ale jeśli masz płatki grochu instant, to jest po prostu cudowne - nie trzeba ich moczyć i gotują się bardzo szybko – dosłownie 10 minut.
2. Ugotowany groszek zamienić w puree za pomocą blendera.
3. Dodaj sok z buraków, sól i przyprawy, dokładnie mieszając i ubijając jeszcze ciepłą masę.
4. Przenosimy powstałą masę do plastikowej butelki z odciętym blatem i wysyłamy ją do lodówki.
5. Po schłodzeniu (i zestaleniu) wyjmij powstałą kiełbasę z butelki i pokrój w plastry jak zwykle. Smacznego.)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sok - 36 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Groszek żółty - 303 kcal/100g