Wegetariańska kiełbasa z groszku

wegetarianie to pokochają.).
Afina PaladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 16 g
tłuszcze 26 % 19 g
węglowodany 51 % 37 g
381 kcal
IG: 3 / 97 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

1. Moczyć groszek przez 1,5-2 godziny, ale jeśli masz płatki grochu instant, to jest po prostu cudowne - nie trzeba ich moczyć i gotują się bardzo szybko – dosłownie 10 minut.

2. Ugotowany groszek zamienić w puree za pomocą blendera.

3. Dodaj sok z buraków, sól i przyprawy, dokładnie mieszając i ubijając jeszcze ciepłą masę.

4. Przenosimy powstałą masę do plastikowej butelki z odciętym blatem i wysyłamy ją do lodówki.

5. Po schłodzeniu (i zestaleniu) wyjmij powstałą kiełbasę z butelki i pokrój w plastry jak zwykle. Smacznego.)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sok - 36   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Groszek żółty - 303   kcal/100g

Podobne przepisy