skład / składniki
metoda gotowania
1. Żelatynę namoczyć w wodzie zgodnie z instrukcją;
2. Podgrzej żelatynę bez gotowania;
3. Dodaj przyprawę, zagotuj, ale nie gotuj;
4. Wlej masę do pięknego małego naczynia na galaretkę;
5. Tymczasowo włóż naczynie do lodówki, ale uważaj, aby nie zamarzło całkowicie, ale tylko lekko chwyciło;
6. Tymczasem przygotuj dekorację;
7. Marchewkę pokroić w gwiazdki, drobno posiekać cebulę;
8. W jaja włożyć "Prosiaczek", "uszy" i "ogon" wycięte z kiełbasy, a" oczy " z pieprzu;
9. Zainstaluj powstałe "świnie" w galarecie, aby" świnie "stały stabilnie w płynnym galarecie, możesz trochę odciąć"brzuch";
10. Udekoruj galaretkę marchewką, cebulą i majonezem;
11. Włóż do lodówki, aby całkowicie zestalić;
P. S.: galaretkę do symulacji kałuży można przygotować według własnych upodobań.
smacznego i Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal / 100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal / 100g