skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Żołądki myjemy pod zimną wodą, obieramy i kroimy na kawałki.
Krok 2:
Wkładamy pokrojone żołądki do miski multicookera, zalewamy wodą, dodajemy sól i ustawiamy w trybie "zupa & quot; na 2 godziny gotowania.
Krok 3:
Podczas gdy żołądki się gotują, przygotujemy sos. Sos: śmietana + majonez + musztarda + jajko( zetrzyj na grubej tarce)+ mleko(lepiej 3,2% i więcej) + czosnek(posmaruj wyciskaczem do czosnku lub zetrzyj na drobnej tarce).
Krok 4:
Spuść bulion. Włóż gotowane żołądki z powrotem do miski multicookera, dodaj olej słonecznikowy i smaż z otwartą pokrywką przez 5 minut. Następnie dodajemy sos i w trybie "smażenia"smażymy przez kolejne 10 minut.od czasu do czasu mieszając.
lepiej nie skąpić produktów. Im lepsze składniki wybierzesz, tym smaczniejsze będzie przygotowane danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól jodowana - 0 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g