Sałatka Jest Niesamowita

Jasna, efektowna i pyszna sałatka z buraków i suszonych śliwek nie pozostanie niezauważona.
KatarzynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 7 g
tłuszcze 41 % 11 g
węglowodany 33 % 9 g
151 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Warzywa i jajka ugotuj, ostudź i obierz. Suszone śliwki zalać wrzącą wodą przez 20 minut. Ugotuj filet z kurczaka z wyprzedzeniem i ostudź. Rozłóż sałatkę warstwami na folii. Pierwszą warstwę rozprowadzamy starte buraki, trochę solimy i smarujemy majonezem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż starty ser drugą warstwą i posmaruj majonezem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Trzecią warstwą startej marchewki, solimy i smarujemy majonezem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Czwarta warstwa to posiekane suszone śliwki i trochę majonezu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Piątą warstwą są starte jajka i majonez.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ostatnią warstwą drobno posiekany filet z kurczaka, sól i posmaruj odrobiną majonezu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwiń rolkę i schłodź na 12 godzin

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zdobądź i rozwiń.Pokrój na porcje i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy