kasza jaglana z dynią w powolnej kuchence

zdrowe, aromatyczne, satysfakcjonujące! Szybkie gotowanie. Od dawna wiem o zaletach takiego produktu jak dynia. Ale jej smak odkrył zupełnie ostatnio. Dzieci Dziewczyny zjadły tę owsiankę bez namowy, co mnie bardzo zaskoczyło. Poczęstowali mnie, jej smak wzbudził zachwyt i zdziwienie. Takie proste produkty, jak pyszne! Oczywiście przepis pojawił się natychmiast w moim notatniku. Teraz dzielę się nim z tobą, może jeszcze ktoś odkryje to pyszne !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 15 % 4 g
węglowodany 69 % 18 g
118 kcal
IG: 17 / 28 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przepłucz proso do czystej wody, grubo zetrzyj dynię lub bardzo drobno posiekaj. Posmaruj miskę wolnowaru masłem i włóż do niej proso, Dynia, rodzynki parzone wrzątkiem lub drobno posiekane suszone morele, cukier waniliowy i szczypta soli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlać zimne mleko.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotuj w programie & quot; owsianka mleczna & quot; 30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podawaj gorące, ciepłe, zimne-w każdej formie jest dobre ! Smacznego !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy