skład / składniki
metoda gotowania
1. Gotuj makaron fettuccine do całkowitego ugotowania zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Gotuj krewetki we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż zmienią kolor, a następnie natychmiast wyjmij je na talerz łyżką cedzakową.
3. Pokrój grzyby na talerze, usmaż na maśle, a następnie ostrożnie wyjmij z patelni. Dodaj czosnek do pozostałego oleju, po pokrojeniu na kilka kawałków.
4. Następnie wyślij ser śmietankowy na patelnię z masłem, a następnie ser-drobno posiekaną bazylię i natkę pietruszki (fakt, że ser nie stopił się od razu, jest normalny, gdy dodamy wodę, wszystko się ułoży).
5. Na tym etapie weź śmietanę i trochę wrzącej wody (wziąłem ją bezpośrednio z patelni z fettuccine) i wlej je do sosu, ciągle mieszając masę szpatułką, aby sos był całkowicie jednorodny i gładki.
6. Włóż grzyby i krewetki do sosu śmietanowego, dodaj sól i pieprz, gotuj przez 5-6 minut, a następnie połącz z fettuccine, delikatnie wymieszaj.
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Fettuccine - 280 kcal/100g