grzyby po koreańsku palce lizać

jeśli grzyby są już ugotowane, gotuje się bardzo szybko. Niezapomniany smak.Spodoba się tym, którzy lubią ostre.
LeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 2 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 47 % 8 g
99 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

ugotowane grzyby kroimy w paski. Trzy marchewki na polędwicy.
przełóż czosnek przez prasę, dodaj wszystkie przyprawy do czosnku.
dobrze wymieszaj, aż cukier i sól się rozpuszczą.
wymieszaj marchewki z grzybami i napełnij naszym dressingiem, wymieszaj.
dajemy parzyć przez 2-3 godziny. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy