grzyby po koreańsku palce lizać
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ugotowane grzyby kroimy w paski. Trzy marchewki na polędwicy.
przełóż czosnek przez prasę, dodaj wszystkie przyprawy do czosnku.
dobrze wymieszaj, aż cukier i sól się rozpuszczą.
wymieszaj marchewki z grzybami i napełnij naszym dressingiem, wymieszaj.
dajemy parzyć przez 2-3 godziny. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g