zupa z dyni marchewkowej
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj dynię, oczyść z nasion. Pokroić w dużą kostkę.
2. Obierz marchewki, zetrzyj na tarce , grubo.
3. Cebulę pokroić w kostkę.
4. W rondlu rozgrzej odpływ. olej 2 min. podsmaż cebulę. ciągle mieszając.
5. Do cebuli dodać dynię, smażyć 5 min . ciągle mieszając, następnie dodaj marchewki i smaż przez kolejne 2 min.
6. Teraz polej bulionem i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut. aż dynia będzie miękka.
7. Zupę puree blenderem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g