kasza gryczana z gulaszem w garnku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz marchewki, cebulę i czosnek, umyj. Cebulę kroimy w półpierścienie, marchewkę w cienkie kostki, czosnek w talerze.
2. Wybieramy grubościenną patelnię, rozprowadzamy trochę tłuszczu (wybieramy tłuszcz z gulaszu - aby danie było aromatyczne i bogate), a także przygotowane warzywa.
3. Smażyć składniki przez 5 minut przy ciągłym mieszaniu, następnie dodać gulasz i wcześniej umytą kaszę gryczaną, wlać sól i czarny pieprz, wymieszać, zalać wodą (około 1 litra) i gotować do całkowitego ugotowania.
4. Przykryj gotowe danie pokrywką, pozwól "dojść" przez 5 minut.
okazało się bardzo smaczne!
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g