skład / składniki
metoda gotowania
bierzemy posiekany groszek (gotuje się szybciej), myjemy go w trzech wodach, aby oczyścić jądra z kurzu i śmieci.
włóż umyty groszek do rondla i zalej gorącą wodą, dodaj sól i gotuj, aż będzie całkowicie ugotowany (konsystencję naczynia można regulować za pomocą blendera lub gotować dłużej, aby groszek się zagotował).
moje udka z kurczaka, osusz papierowymi ręcznikami. Wlej olej roślinny na patelnię, rozłóż mięso, sól, pieprz, smaż, aż na kurczaku pojawi się apetyczny złoty kolor, następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj mięso na małym ogniu, aby "osiągnęło" pełną gotowość.
serwujemy danie: puree z grochu układamy na szkiełku razem z kawałkiem kurczaka. Udekoruj gałązką zieleni.
takie apetyczne danie z pewnością docenią domowe)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g