kasza manna na wodzie z dżemem bez mleka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę do grubościennej patelni (możesz po prostu z grubym dnem), Wyślij do ognia.
2. Gdy woda się zagotuje, jedną ręką wlej kaszę mannę do wody, a drugą ciągle mieszaj owsiankę (faktem jest, że kasza manna lubi zbierać się w grudki, a jeśli jest gotowana na wodzie, ta cecha jest potrojona, więc bardzo polecam wprowadzanie kaszy do wrzącej wody powoli, najlepiej cienkim strumieniem, podczas gdy pamiętaj, aby mieszać owsiankę trzepaczką).
3. Gotuj semolinę na małym ogniu przez 4-5 minut, po czym dodaj cukier, szczyptę soli, kawałek masła, wymieszaj.
dodaj dżem do talerzy do smaku i pożądania.
pogodny poranek, smaczny i produktywny dzień)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g