Puree z brokułów z dynią

bardzo delikatne, zdrowe i szybkie w przygotowaniu! Na wierzchu możesz ozdobić pestkami dyni lub krakersami. Kwaśność pojawi się w puree, jeśli dodasz do niego trochę soku z cytryny. Możesz podawać samodzielnie lub jako dodatek. Wkrótce zacznij gotować zdrowe i smaczne potrawy!
TeenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 33 % 3 g
węglowodany 56 % 5 g
46 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

aby przygotować ten przepis, musimy:
1. Umyj wszystkie warzywa i obierz je.

2. Pokrój dynię na małe kawałki (aby gotować szybciej) i włóż do rondla.

3. Pokrój brokuły na małe kwiatostany i dodaj do dyni.

4. Smażyć cebulę z marchewką na oleju słonecznikowym.

5. Napełnij wszystkie składniki wodą i gotuj przez około 30 minut. Na koniec dodaj posiekany czosnek i sól.

6. Ubij nasze tłuczone ziemniaki blenderem.

7. Wlej do porcjowanych talerzy i podawaj.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy