Puree z brokułów z dynią
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować ten przepis, musimy:
1. Umyj wszystkie warzywa i obierz je.
2. Pokrój dynię na małe kawałki (aby gotować szybciej) i włóż do rondla.
3. Pokrój brokuły na małe kwiatostany i dodaj do dyni.
4. Smażyć cebulę z marchewką na oleju słonecznikowym.
5. Napełnij wszystkie składniki wodą i gotuj przez około 30 minut. Na koniec dodaj posiekany czosnek i sól.
6. Ubij nasze tłuczone ziemniaki blenderem.
7. Wlej do porcjowanych talerzy i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g