zupa z indyka z zielonym groszkiem

pyszne, pożywne i niskokaloryczne danie! Indyk to doskonałe mięso dietetyczne, z którego można przygotować wiele przepisów. Dzisiaj chcę podzielić się moją ulubioną zupą. Przygotowanie jest łatwe i szybkie, ale daje bardzo aromatyczne, zdrowe danie z dużą ilością witamin i białka. Spróbuj i zrobić tę wspaniałą zupę!
HelviAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 4 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 38 % 3 g
40 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Bierzemy filet z indyka i dobrze myjemy. Włóż mięso do rondla i zalej wodą.
gdy się zagotuje, usuń piankę i zmniejsz ogień. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj, aż indyk będzie w połowie ugotowany.

2. Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę i marchewkę. Rozłóż warzywa w bulionie. Dodaj przyprawy do smaku i soli. Jeśli chcesz, możesz osobno podać cebulę z marchewką. Rosół stanie się bardziej bogaty i złoty. Bez smażenia zupa jest bardziej dietetyczna.

3. Pod koniec gotowania dodaj groszek w puszkach i gotuj przez kolejne 10 minut.

wlać na talerze i na stół. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy