zupa z indyka z zielonym groszkiem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Bierzemy filet z indyka i dobrze myjemy. Włóż mięso do rondla i zalej wodą.
gdy się zagotuje, usuń piankę i zmniejsz ogień. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj, aż indyk będzie w połowie ugotowany.
2. Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę i marchewkę. Rozłóż warzywa w bulionie. Dodaj przyprawy do smaku i soli. Jeśli chcesz, możesz osobno podać cebulę z marchewką. Rosół stanie się bardziej bogaty i złoty. Bez smażenia zupa jest bardziej dietetyczna.
3. Pod koniec gotowania dodaj groszek w puszkach i gotuj przez kolejne 10 minut.
wlać na talerze i na stół. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g