Sałatka koza z warzywami i kiełbasą
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
bierzemy piękne duże danie, zostawiamy miejsce na środku.
kiełbasę kroimy na małe kawałki, a wszystkie inne warzywa w paski.
buraki są wstępnie ugotowane, a wszystkie inne warzywa są podawane na surowo.
pięknie układamy, na zmianę układając wszystkie składniki na talerzu.
na środku umieszczamy śmietanę lub majonez w osobnej misce.
udekoruj posiekanymi ziołami, możesz posypać dla piękna ziarnami granatu.
sałatka warzywna jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czerwona kapusta - 27 kcal/100g
- Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rzodkiewka Biała - 21 kcal/100g