puree z groszku z topionym serem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Spłucz groszek zimną wodą, aż będzie przezroczysty.
2. Wlej groszek do rondla z grubym dnem i zalej wodą.
gotuj przez około godzinę, patrząc, jak gotuje się groszek. Aby szybciej się ugotować, możesz wlać trochę oleju roślinnego.
3. W tym czasie zajmiemy się warzywami. Cebulę i marchewkę należy obrać i zetrzeć na tarce, a następnie wysłać na patelnię do smażenia.
doprowadzić do złotego koloru i wyłączyć.
4. Jak gotuje się groszek, wymieszaj ze smażeniem i solą. Dodaj również starty ser. Ubij wszystko blenderem i udekoruj natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g