puree z groszku z grzybami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Myjemy groszek. Wkładamy do rondla i napełniamy wodą i gotujemy. Gdy zacznie się tworzyć bujna pianka, usuwamy ją łyżką cedzakową. Aby groszek gotował się szybciej, możesz dodać trochę oleju słonecznikowego.
weź młody groszek gotuje się szybciej niż stary.
2. Podczas gotowania groszku przygotujemy pieczarki i cebulę.
umyj grzyby i cebulę, obierz i pokrój w kostkę. Smażyć na oleju.
3. Gdy groszek jest ugotowany, wymieszaj z grzybami i cebulą. Zmiel blenderem w puree. Dodaj sól i czarny pieprz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g