gulasz warzywny z żołądkami z kurczaka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
gotuj żołądki z kurczaka w powolnej kuchence z solą, gałązkami pietruszki i koperkiem, z liściem laurowym przez 1 godzinę.
w tym czasie obieramy i kroimy warzywa.
po ugotowaniu odsącz część bulionu do szklanki do późniejszego wykorzystania.
dodaj warzywa, śmietanę, bulion, (opcjonalnie)mieloną paprykę do gotowanych żołądków.Ustaw program "gaszenie" na 1 godzinę.
to wszystko... Danie można podawać do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g