Puree z brokułów z grzybami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Pieczarki dobrze myjemy i układamy na kawałki. Rozłóż grzyby na patelni i smaż na złoty kolor na oleju słonecznikowym.
2. Brokuły gotujemy i spuszczamy nadmiar wody.
3. Dodaj smażone grzyby do garnka z brokułami i sól do smaku. W razie potrzeby możesz pieprzyć. Ubij blenderem w puree i dodaj śmietanę.
4. Nakładamy na talerze, można ozdobić krakersami i grzybami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g