ajika z zielonych pomidorów duszona

bardzo, bardzo smaczne, w inny sposób adjika nawet nie robię teraz.
JulenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 61 % 11 g
węglowodany 33 % 6 g
123 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

wszystko przez maszynę do mięsa. Gotuj, mieszając, przez 30 minut. Gotowałem bez octu. Słoiki i pokrywki muszą być sterylne. Zawiń po zwinięciu w ciepłe rzeczy, aby uzyskać dodatkową sterylizację. Trzymam w pokoju

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy