sok z dyni na zimę z jabłkami w sokowirówce

pyszny, orzeźwiający napój witaminowy! Na zimę musisz przygotować sok z dyni, ponieważ jest to jedno z najzdrowszych warzyw, które rosną w naszym ogrodzie. Sok pomoże zachować przydatne substancje przez długi czas. Bardzo wygodne jest gotowanie w sokowirówce, natychmiast gotowane i sterylizowane. Smak dyni o smaku jabłkowym jest lubiany przez wszystkich bez wyjątku!
saga♫♪♫♪Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 9 g
38 kcal
IG: 44 / 0 / 56

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 45 min

1. Pokrój dynię na pół, usuń z niej nasiona. Pokrój miąższ na kawałki.

2. Umyj jabłka i wytnij rdzeń.

3. Wysyłamy dynię z jabłkami do sokowirówki i napełniamy wodą.

4. Wkładamy pojemnik do ognia i gotujemy przez około 1 godzinę. Po ugotowaniu spuść sok i zmiksuj miąższ. Dodaj cukier i gorący sok. Wymieszaj, zagotuj i wlej do wysterylizowanych słoików, zwiń pokrywki i wyjmij do ostygnięcia pod kocem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy