Puree z cukinii z roztopionym serem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Myjemy i myjemy cukinię, jeśli warzywo jest Młode, można go używać ze skórką.
2. Obierz cebulę i podsmaż na oleju roślinnym, dodaj posiekany czosnek i posiekaną cukinię. Wszystko smażymy trochę.
3. Przenieś warzywa do rondla i zalej wodą lub bulionem. Gotuj, aż cukinia będzie miękka. Dodaj sól i ser topiony oraz kawałek masła. Wszystko mieszamy, aż ser i masło się rozpuszczą.
4. Cukinię miksujemy w puree i układamy na talerzach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g