Puree z cukinii z roztopionym serem

Prosty, szybki w przygotowaniu i prosty przepis! Puree gotowane na bazie warzyw-lekkie, zdrowe i pożywne. Udane połączenie cukinii i topionego sera nadaje potrawie niepowtarzalny kremowy smak. Jedwabna, aksamitna konsystencja i apetyczny aromat nie pozostawiają nikogo obojętnym. Przygotuj to danie, jest przydatne dla dorosłych i dzieci!
artemiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 59 % 10 g
węglowodany 24 % 4 g
90 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Myjemy i myjemy cukinię, jeśli warzywo jest Młode, można go używać ze skórką.

2. Obierz cebulę i podsmaż na oleju roślinnym, dodaj posiekany czosnek i posiekaną cukinię. Wszystko smażymy trochę.

3. Przenieś warzywa do rondla i zalej wodą lub bulionem. Gotuj, aż cukinia będzie miękka. Dodaj sól i ser topiony oraz kawałek masła. Wszystko mieszamy, aż ser i masło się rozpuszczą.

4. Cukinię miksujemy w puree i układamy na talerzach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal / 100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy