skład / składniki
metoda gotowania
1. Zagotuj dużą ilość wody do makaronu, Posol wodę do smaku.
2. Gdy woda się zagotuje, na głębokiej, szerokiej patelni podsmaż cebulę w oliwie z oliwek przez 5 minut na wystarczająco dużym ogniu. Następnie dodaj pokrojone w kostkę sadzonki boćwiny do cebuli, gotuj pod przykryciem do miękkości.
3. Włóż makaron do wrzącej wody i ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Włóż gotowy makaron do durszlaka, pozostawiając 100 ml wody, w której został ugotowany.
4. Na patelni dodaj posiekane liście boćwiny do cebuli i sadzonek i gotuj pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
5. Kilka minut przed ugotowaniem dodaj posiekany czosnek, zioła, lekko zmielone solą i pieprzem i gotuj przez minutę.
6. Zrób średni ogień, dodaj białe wino do warzyw. Mieszaj i gotuj przez minutę.
7. Następnie dodaj wodę z makaronu, wymieszaj i gotuj przez kolejne 2 minuty.
8. Następnie dodaj masło na patelnię i mieszaj wszystko, aż masło się rozpuści.
9. Zdejmij dressing z ognia i dodaj do makaronu, startego parmezanu. Wszystko wymieszaj.
10.Natychmiast podawaj i podawaj. Danie nadaje się zarówno jako dodatek, jak i jako niezależne.
wszystkiego najsmaczniejszego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Boćwina - 19 kcal/100g