makaron z boćwiną

pyszny dodatek lub apetyczne niezależne danie bez mięsa. Bardzo proste danie, które jest łatwe do przygotowania. Jednocześnie jest bardzo smaczny i na pewno spodoba się tym, którzy nie jedzą mięsa. Ale także makaron z boćwiną będzie wspaniałym dodatkiem do tego samego mięsa lub ryb.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 57 % 8 g
69 kcal
IG: 14 / 86 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Zagotuj dużą ilość wody do makaronu, Posol wodę do smaku.

2. Gdy woda się zagotuje, na głębokiej, szerokiej patelni podsmaż cebulę w oliwie z oliwek przez 5 minut na wystarczająco dużym ogniu. Następnie dodaj pokrojone w kostkę sadzonki boćwiny do cebuli, gotuj pod przykryciem do miękkości.

3. Włóż makaron do wrzącej wody i ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Włóż gotowy makaron do durszlaka, pozostawiając 100 ml wody, w której został ugotowany.

4. Na patelni dodaj posiekane liście boćwiny do cebuli i sadzonek i gotuj pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.

5. Kilka minut przed ugotowaniem dodaj posiekany czosnek, zioła, lekko zmielone solą i pieprzem i gotuj przez minutę.

6. Zrób średni ogień, dodaj białe wino do warzyw. Mieszaj i gotuj przez minutę.

7. Następnie dodaj wodę z makaronu, wymieszaj i gotuj przez kolejne 2 minuty.

8. Następnie dodaj masło na patelnię i mieszaj wszystko, aż masło się rozpuści.

9. Zdejmij dressing z ognia i dodaj do makaronu, startego parmezanu. Wszystko wymieszaj.

10.Natychmiast podawaj i podawaj. Danie nadaje się zarówno jako dodatek, jak i jako niezależne.

wszystkiego najsmaczniejszego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Boćwina - 19   kcal/100g

Podobne przepisy