zupa marchewkowo-dyniowa
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
39 kcal BJU 1.6/2/2.4 na 100 gr.
opłucz warzywa, pokrój na małe kawałki smaż na oleju (20 minut), następnie zalej bulionem i gotuj, aż warzywa będą miękkie (30 minut).
włóż gotową zupę do blendera, mieląc przez kilka minut.
podawaj gotową zupę z serem. Taką zupę można podawać dzieciom na obiad. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser"feta" - 290 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g