zupa marchewkowo-dyniowa

okaże się czerwony i rozweseli szczególnie zimą. Bardzo smaczna zupa, którą można podawać dzieciom
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 50 % 5 g
46 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

39 kcal BJU 1.6/2/2.4 na 100 gr.
opłucz warzywa, pokrój na małe kawałki smaż na oleju (20 minut), następnie zalej bulionem i gotuj, aż warzywa będą miękkie (30 minut).
włóż gotową zupę do blendera, mieląc przez kilka minut.
podawaj gotową zupę z serem. Taką zupę można podawać dzieciom na obiad. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser"feta" - 290   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy